Automaatbak spoelen automaat flushen

Automaat spoelen

Ervaart u bokkend en stotend rijgedrag tijdens het schakelen van uw automaat? Deze klachten worden waarschijnlijk veroorzaakt door vervuiling van uw automatische transmissie. Ondanks dat de autofabrikanten een longlife ATF olie toepassen, geeft dit toch problemen op de lange duur. De oorzaak hiervan is de verandering/veroudering van de ATF olie. Maar liefst 90% van de schakelklachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling. Geef uw automaatbak daarom extra aandacht en laat deze spoelen. Auto Vink spoelt de automatische transmissie snel en effectief.

ATF olie verversen of automaatbak spoelen?

Door olie te verversen blijft er altijd oude olie in de koppelomvormer achter. Dit brengt problemen met zich mee. Met het verversen van ATF olie raken er diverse onderdelen vervuild en daardoor wordt het schakelcomfort verminderd. Het spoelen van uw automaatbak (ook wel bekend als flushen) is een betere oplossing. Dit verlengt de levensduur van uw automaatbak en zorgt voor meer rijcomfort.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • De automaat wordt 100% doorgespoeld waarmee de oude olie volledig uit het systeem wordt gehaald.
  • De automaat wordt met een speciale toevoeging inwendig gereinigd.
  • De automaat wordt gevuld met olie van hoge kwaliteit met de beste specificaties.
  • Het spoelen van de automaat wordt tegenwoordig door autofabrikanten geadviseerd.Indien de fabrikant van uw auto geen vervangingsinterval opgeeft is het verstandig de olie tussen de 60.000 en 100.000 kilometer te laten spoelen al naar gelang het gebruik en belasting van de automatische versnellingsbak.

Wilt u meer weten over het spoelen van uw automaat of ervaart u problemen tijdens het schakelen? Neem dan contact met ons op.